Το πλυντήριο ρούχων όπως και κάθε άλλη συσκευή, αν δεν χρησιμοποιείται με τον κατάλληλο τρόπο εμφανίζει συχνότερες βλάβες αλλά και μειωμένη ή προβληματική απόδοση.

Με τα σύγχρονα απορρυπαντικά δεν είναι αναγκαία η χρήση υψηλών θερμοκρασιών για την απομάκρυνση των λεκέδων, αυτό όμως έχει συνέπειες στην υγιεινή του πλυντηρίου σας, δυσάρεστες οσμές, μούχλα κλπ. Για το λόγο αυτό θα πρέπει μία φορά το μήνα έστω και με κενό τον κάδο του πλυντηρίου να κάνετε ένα κύκλο πλύσης στην υψηλότερη διαθέσιμη από τον κατασκευαστή θερμοκρασία και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα. Αποτρέπεται έτσι τη δημιουργία λάσπης και μούχλας στις εσωτερικές σωληνώσεις και ελαστικά μέρη του πλυντηρίου σας.

Θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε τρεις μήνες τουλάχιστον τα ειδικά καθαριστικά που μπορείτε να προμηθευτείτε και από εμάς για να διώχνεται εγκαίρως όποια μούχλα ή λάσπη έχει δημιουργηθεί. Πριν αυτή δημιουργήσει δυσάρεστες οσμές που μεταφέρονται στα ρούχα σας αλλά και για να διασφαλίσετε ότι ο κάδος του πλυντηρίου σας δεν θα μετατραπεί σε εστία μικροβίων.

Μετά από κάθε πλύση θα πρέπει να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου και τη σαπουνοθήκη ώστε να στεγνώνουν καλά. Μία φορά την εβδομάδα αφαιρέστε τη σαπουνοθήκη και πλύνετε τη με ήπιο καθαριστικό.

Τέλος, θα πρέπει να σέβεστε τα όρια βάρους ρούχων που ορίζει ο κατασκευαστής και να αφήνετε το πλυντήριο σας να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον μισή ώρα ανάμεσα σε δύο πλύσεις.

Τα παραπάνω με μικρές διαφοροποιήσεις ισχύουν και για τα πλυντήρια πιάτων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τη χρήση των κατάλληλων καθαριστικών ή και για τη διαδικασία βιολογικού καθαρισμού του πλυντηρίου σας από εξειδικευμένο συνεργείο.